Hitta system för tidredovisning? Börja här!

 

Sagt om tid:


"Industriålderns viktigaste maskin är inte ångmaskinen utan klockan."
– Jacques Attali

"Med tiden kanske man vänjer sig vid tiden."
– Kurt Tucholsky

"För att uträtta goda ting krävs två förutsättningar; en plan, och aningens för lite tid."
– Leonard Bernstein

Tidsredovisning i din mobil...

Nu när i princip alla har tillgång till mobiltelefon (eller handdator) så är det i vissa fall mycket praktiskt att tidredovisa i sin mobil. Det finns lite olika sätt att göra detta på t.ex. om man har en inbyggd webbläsare i mobilen så kan man ju komma åt vilket tidssystem som helst som finns på webben i vanliga fall.

Mobil tidredovisning med WAP

En annan teknik som finns tillgänglig är WAP, vilket fungerar på många mobiltelefoner som kanske inte har en fullfjädrad webbläsare såsom Internet Explorer, Firefox, Opera osv. WAP kan också passa bra om man har en handdator (PDA) exempelvis Palm eller Pocket Computer (ibland kallad Pocket PC).

Mobil tidrapportering med smartphone / PDA

Roligare(?) tidrapportering med Iphone och andra smartphones

Apples Iphone har på relativt kort tid tagit en rejäl marknadsandel inom segmentet ’smartphones’ dvs mobiltelefoner som har många av de funktioner som en normalstor dator har. Fördelen med just smartphones är att de ofta har ett mycket användarvänligt gränssnitt och då bör också leverantören av tidssystem ha utnyttjat detta till fullo. Med sådan fin hårdvara anser jag att man kan kräva lika fin mjukvara.

Begär att få testa tidsystemet på era mobiler!

Eftersom det finns en mängd olika mobiltelefoner och handdatorer som i sin tur kör olika operativsystem så är det viktigt att ni får testa att tidsregistrering verkligen fungerar med just er mobila utrustning.

Slutlig rekommendation: Läs specifikation, välj rätt, men framför allt TESTA innan köp!